Vegetariska matlådor

För dig som upprätthåller en vegetarisk diet kan det vara aktuellt att beställa hem vegetariska matlådor. Dessa matlådor är specifikt anpassade för dig som äter vegetariskt, där du ska få i dig allt du behöver utan att behöva kompromissa med din diet. Beroende på behov och önskemål kan du hitta vegetariska lådor som passar dig!

Matlådor med vegetariskt alternativ

 • Träningsmat
  Träningsmat ser till att du får i dig allt du behöver - oavsett målsättning
  Kost / mål
  • Standard
  • Viktminskning
  • Träning
  • Vegetarian
  • Vegan
  • Glutenfritt
  Få 10% rabatt på första 2 veckorna av din prenumeration med koden: 2024
  i Gäller vid köp av 30 matlådor oavsett kategori Pris per låda (från): 114 kr Gå till Träningsmat
  Region: Hela Sverige*
  *Förutom Gotland och delar av Norrland
 • Svarta Lådan
  Matlådor som håller din energi genom hela dagen
  Kost / mål
  • Standard
  • Viktminskning
  • Träning
  • Vegetarian
  • Vegan
  • Glutenfritt
  i Vid vall av paket All Inclusive (vi har räknat mellanmål som 1/3 portion) Pris per låda (från): 113 kr Gå till Svarta Lådan
  Region: Hela Sverige*
  *Förutom Gotland och delar av Norrland
 • GI-boxen
  GI-matlådor för dig som vill äta nyttigt eller gå ned i vikt
  Kost / mål
  • Standard
  • Viktminskning
  • Vegetarian
  i Gäller vid beställning av 40 matlådor. 65 kr/matlåda vid beställning av 20 matlådor. 70 kr/matlåda vid beställning av 10. Pris per låda (från): 55 kr Gå till GI-boxen
  Region: Hela Sverige*
  *Förutom Gotland och delar av Norrland

Vegetarisk kost – vad är det?

Vegetarisk kost innebär att man endast äter livsmedel och mat som kommer från växtriket. Främst äter man som vegetarian inte kött, det alltså vare sig nötkött, fläskkött, kyckling, fisk, skaldjur eller andra köttprodukter. I regel äter en vegetarian inte heller andra animaliska produkter.

I vissa fall kan dock animaliska produkter, som ost, mjölk, smör och ägg, vara okej. Då är man vad som kallas för lakto-ovo-vegetarian. Äter man en vegetarisk kost men även äter fisk och skaldjur är man vad som kallas för pescetarian.

Hitta bästa vego matlådorna med hjälp av JämförMatlådor.se

Vegetarisk eller vegansk?

Det är lätt att blanda ihop vegetarisk kost och vegansk kost, och faktum är att det är samma sak. Många är inte fullt medvetna om att en vegetarian och en vegan faktiskt upprätthåller samma sorts kost och har samma ”regler” vad gäller vad man får och inte får äta. Men så är det.

Både vegetarianer och veganer äter endast mat från växtriket. Något som dock brukar gälla är att vegetarianer är något mer flexibla i deras kosthållning då de som sagt kan lägga till animaliska produkter, eller fisk och skaldjur och ändå upprätthålla en variant av vegetarisk kost. Veganer äter bara vegetariskt.

Hälsoeffekter – främsta fördelarna med att äta vegetariskt

Oavsett om du väljer att bli vegetarian av etiska, kroppsliga, miljö- eller hälsomässiga skäl finns det många bevisade fördelar med just denna diet. Det inte minst när det kommer till olika hälsoaspekter.

 • Positivt för klimatet

  Om man ser till de fördelar som en vegetarisk kosthållning har för världen, för vår moder jord, så kan man konstatera att det är väldigt förmånligt för klimatets skull. Genom att undgå kött bidrar du bland annat till minskad produktion, och därmed även minskade utsläpp.

 • Bevisade hälsoaspekter – vad händer i kroppen?

  Vad gäller hälsoaspekterna så har man framförallt sett att en vegetarisk kosthållning minskar risken för att drabbas av olika sjukdomar, däribland hjärt- och kärlsjukdomar, samt högt blodtryck och diabetes typ 2. Det är även bevisat att mat från växtriket är betydligt mer lättsmält i kroppen vilket i sig har flera fördelar.

  Det finns även undersökningar som styrker det faktum att vegetarianer har ett lägre BMI än allätare, och att deras hälsa och välmående generellt sätt är bättre. Det då en kost baserad på mat från växtriket innebär att du får i dig mycket näringstäta och nyttiga livsmedel, som bland annat är rika på fibrer, vitaminer, mineraler, antioxidanter och oljor.

Vegetarisk kost – en allsidig diet?

De som själva inte upprätthåller en vegetarisk diet eller kost ställer sig ofta frågan om en vegetarian verkligen får i sig allt som man behöver. I och med att en vegetarian varken äter kött, fisk, skaldjur eller animaliska produkter kan det kännas som att man missar en stor del av det viktiga matintaget.

Faktum är dock att så är inte riktigt fallet. Utan är man något påläst och insatt i dieten är det fullt möjligt att få i sig allt som man behöver bara genom att äta vegetariskt. Så länge man äter varierat och ser till att få i sig mineraler, vitaminer och andra viktiga näringsämnen kan en vegetarisk kost absolut vara en allsidig diet.

Vegetariska matlådor – tips för dig som är vegetarian

Oavsett om du redan är vegetarian eller om du funderar på att bli vegetarian vill vi tipsa om vegetariska matlådor. Detta är alltså matlådor som du kan beställa hem direkt till din dörr, där du får färdiglagade måltider innehållande nyttiga maträtter enligt den vegetariska kosten.

Detta är inte bara ett bra alternativ för dig som är vegetarian och som vill spara tid och energi på matlagning och matförberedelser. Utan detta är även ett mycket bra alternativ för dig som vill påbörja en vegetarisk diet men har lite brist på inspiration och idéer vad gäller innehåll och ingredienser. En perfekt infartsväg till kosthållningen, helt enkelt.

 • Spara pengar och gör en insats för miljön

  En annan väldigt stor fördel med att beställa hem färdiga vegetariska matlådor är att du faktiskt kan spara en del pengar. Du slipper både ta dig till och handla i affären, och riskerar heller inte att slösa pengar på livsmedel eller råvaror som slängs. Istället får du kompletta matlådor som du kan äta som lunch, mellanmål, efter träning eller middag.

  Att minska matsvinnet är också en väldigt stor fördel för miljön. Att du med en vegetarisk kosthållning och vegetariska matlådor kan spara både tid, energi, pengar och vår miljö är för många de främsta anledningarna till att göra dessa val. Det finns ett flertal billiga vegetariska matlådor att välja mellan på marknaden, för dig som vill vara ekonomisk.

Färdiga vegetariska matlådor för hemleverans – utbud och tillgång?

Vill du beställa hem färdiga vegetariska matlådor? Då har vi positiva nyheter för dig. Idag finns det mängder av olika företag att vända sig till när det kommer till färdiglagade matlådor. Många av dessa företag erbjuder även vegetariska matlådor för hemleverans, så att du får dina produkter levererade direkt till din dörr.

Det vanligaste är att dessa företag levererar kalla vegetariska matlådor, som då innehåller vegetariska maträtter med ett komplett näringsinnehåll för att du ska kunna upprätthålla en allsidig diet från växtriket. Det finns dock även företag som levererar varma måltider, samt vegetariska matlådor som du kan frysa in.

Tipsa på vegetariska matlådor

Med tanke på det breda utbud av matlådor som finns att ta del av på marknaden idag kan det vara svårt att veta vilket av alla alternativ man ska vända sig till. Det är just det som vi här på denna sajt vill hjälpa dig med, att hitta bästa vegetariska matlådor för just dig och dina önskemål.

Tanken är inte bara att vi ska ge dig tips på vegetariska matlådor som uppfyller dina krav och behov. Utan vi vill även ge dig tips på vegetariska matlådor och passande recept, samt andra typer av matlådor som kan vara aktuella för dig och din diet. Oavsett hur din situation ser ut kan vi garantera att du kan hitta vegetariska matlådor som passar dig!

FAQ

Vilken vegetarisk matlåda som är bäst för dig beror inte bara på vad just du tycker om och vilka önskemål du har kring maträtterna. Utan det beror även på var du bor, då det i sin tur påverkar både utbud och leveransmöjligheter hem till dig. Det finns vegetariska matlådor för alla.

Självklart är det möjligt att frysa in dina vegetariska matlådor. Det gäller oavsett om du får varma maträtter levererade eller om du väljer att beställa kalla vegetariska matlådor. Genom att frysa in dina matlådor kan du säkerställa att du har färdig mat lång tid framöver.

Idag finns det ett flertal företag som erbjuder billiga vegetariska matlådor. Priset på dessa påverkar inte matlådans kvalité, utan där rör det sig snarare om innehåll och mängd. Billiga matlådor är perfekt för dig som studerar, för dig som vill beställa stora volymer eller då du har en viss budget att förhålla dig till.

För dig som tränar är det extra viktigt att du får i dig tillräckligt med energi, protein och viktiga näringsämnen, samt tillräckligt med vitaminer och mineraler. Idag kan du hitta vegetariska matlådor för träning som är specifikt utformade för att du ska få i dig allt du behöver trots vegetarisk kost och intensiv aktivitet.

Det finns många fördelar med att äta vegetariskt. Det är bland annat bättre för miljön, men det finns även flera bevisade hälsoeffekter. Vegetarianer har bland annat minskad risk att drabbas av hjärt- och kärlsjukdomar, samt högt blodtryck.