Färdiga Träningsmatlådor

För dig som har en aktiv livsstil och önskar leva hälsosamt är det extra viktigt att du får i dig bra och nyttig mat. Självklart ska du anpassa ditt matintag efter dina personliga behov, men om du tränar mycket är det i regel bra med extra mycket protein och energi. Genom att beställa hem träningsmatlådor är det enkelt att äta både nyttigt och gott!

Matlådor för träning

 • Träningsmat
  Träningsmat ser till att du får i dig allt du behöver - oavsett målsättning
  Kost / mål
  • Standard
  • Viktminskning
  • Träning
  • Vegetarian
  • Vegan
  • Glutenfritt
  Få 10% rabatt på första 2 veckorna av din prenumeration med koden: 2024
  i Gäller vid köp av 30 matlådor oavsett kategori Pris per låda (från): 114 kr Gå till Träningsmat
  Region: Stockholm, Göteborg, Malmö, Blekinge, Skåne
 • Betterfeast
  Betterfeast gör det lättare att äta varierat och hälsosamt
  Kost / mål
  • Standard
  • Viktminskning
  25 % rabatt på din första familjelåda!
  i Priset baseras på "Familjelådan" för fem personer med matlådor för fem dagar i veckan (25 matlådor) Pris per låda (från): 55 kr Gå till Betterfeast
  Region: Hela Sverige*
  *Förutom norra Norrland
 • GI-boxen
  GI-matlådor för dig som vill äta nyttigt eller gå ned i vikt
  Kost / mål
  • Standard
  • Viktminskning
  • Vegetarian
  i Gäller vid beställning av 40 matlådor. 65 kr/matlåda vid beställning av 20 matlådor. 70 kr/matlåda vid beställning av 10. Pris per låda (från): 55 kr Gå till GI-boxen
  Region: Hela Sverige*
  *Förutom Gotland och vissa delar av Norrland

Kosthållning när man tränar mycket

Om du är ny inom det här med träning och att vara aktiv kan det kännas svårt att veta vilken typ av kosthållning man bör upprätthålla för att ge kroppen det den behöver. Detta varierar såklart beroende på vad du tränar, hur du tränar och hur mycket du tränar, samt beroende på hur just din kropp och dina förutsättningar ser ut.

Något som man däremot ofta brukar rekommendera till de som lever en aktiv livsstil är att kroppen är i ett extra stort behov av energi och näring. Det inte minst i form av proteiner, men även fett och kolhydrater kan vara av större behov. Detta på grund av att du vid mer intensiv träning gör av med mer, och därmed även behöver fylla på med mer.

 • Träningsmat behöver inte vara tråkigt

  Träningsmat behöver dock inte alls innebära att man måste äta tråkigt bara för att det ska vara bra, nyttigt och hälsosamt.

  Träningsmat kan vara både gott och bra på samma gång. Det viktigaste är att du anpassar din kosthållning efter din egen kropp och dina personliga behov.   

  Det är viktigt att skilja på träningsmatlådor och nyttiga matlådor eller matlådor för viktminskning. Är målet med matlådorna att de ska vara hälsosamma bara så är det viktigt att de innehåller lagom med näring för vad du behöver, är målet viktminskning så behöver lådorna innehålla mindre än vad din kropp gör av med.

  Medan när målet är att de ska vara optimlala för din träning så kan det istället handla om att de innehåller lite mer energi än vad du vanligtvis hade ätit samt att de har ett något högre proteinvärde.

 • Hälsosamt är inte samma sak som viktnedgång

  Bara för att man tränar mycket, äter bra och lever aktivt behöver inte det betyda att man nödvändigtvis har som mål att gå ner i vikt.

  Vanligt är att de som tränar mycket och lever aktivt vill göra det för att upprätthålla en mer hälsosam livsstil, bygga mer muskler, förbättra tillvaron eller helt enkelt bara underhålla kroppen och dess funktioner.

  Det finns mängder av fördelar med att träna. Oavsett vad just din anledning är till träning är finns det inget rätt eller fel när det kommer till målbild eller syfte.

  Det viktigaste är som sagt att du gör det som passar dig och att du ser till att ge kroppen det den behöver även när du rör på dig och tränar mer intensivt. Med hjälp av färdiga matlådor blir det både enklare och godare!

Vi hjälper dig att hitta träningsmatlådor för att du ska uppnå bästa resultat

Hälsoeffekter av träning – vilka är de främsta fördelarna?

Att det är bra att träna är det förmodligen ingen som har missat. Om man däremot har koll på vilka dessa fördelar faktiskt är, och vad träning bidrar med för både kropp och knopp, kan motivationen till att aktivera sig bli ännu större.

Fördelarna kan variera beroende på vilken typ av träning det gäller. Men i det stora hela bidrar motion och träning till att:

 • Musklerna stärks

  Genom att träna och röra på sig regelbundet kommer du stärka dina muskler. Detta är i sin tur fördelaktigt då du blir starkare och orkar mer, samtidigt som stärka muskler även ger ett ökat skydd för leder och skelett.

  Stärkta muskler bidrar därmed i sin tur även till att risken för skador som benbrott och fallskador minskar, samt förbättrad balans och rörlighet.

 • Blodtryck och blodsocker hålls balanserat

  Träning, motion och rörelse bidrar även till att blodtrycket och blodsockret hålls på en stabil och hälsosam nivå.

  Samma gäller blodfetter och din vikt, vilket i sig kan vara bidragande för att du ska känna dig mer välmående och få en mer trivsam tillvaro och vardag.

  Intensiv träning och en långvarigt aktiv livsstil ger bättre effekt, men även vardagsmotion är viktigt.

 • Bättre välmående överlag

  Du som tränar regelbundet kommer förmodligen även märka av positiva hälsoeffekter som förbättrad sömn, ökad matlust (vilket är viktigt för muskelbyggnad, energiintag och återhämtning), minskad stress och ett bättre humör.

  Detta beror bland annat på att din kropp blir bättre på att ta upp syre – då konditionen förbättras – och att blodcirkulationen ökar.

  Andra positiva effekter av att träna är att minnet förbättras, att man får lättare för inlärning, att man blir piggare, att du kan koncentrera dig bättre, samt att du blir mer smidig i kroppen. Smärtor och stelhet minskar också.

Träningsmatlådor – matlådor för träning

För vissa är det helt naturligt att leva ett aktivt liv där man tränar och rör på sig mycket. För andra känns det här med träning betydligt svårare, det kan till och med vara så att man drar sig för att gå ut eller åka till gymmet. I många fall har detta att göra med att man inte hittat ”sin” träningsform, eller att man inte heller vet vad och hur man ska äta.

Det är väldigt viktigt att man i samband med träning även får i sig bra och näringsrik mat. Orden ”hälsosamt” och ”nyttigt” kan dock skrämma många, och helt enkelt få dem att tappa motivationen vad gäller kosthållning. Faktum är att det dock varken behöver vara svårt, läskigt eller tråkigt att äta bra mat.

 • Underlätta vardagen med enkla matlådor för träning

  Något som kan underlätta vardagen för dig som tränar eller vill komma igång med träningen är färdiga träningsmatlådor. Med dessa behöver du inte bry dig om att vare sig handla eller laga maten.

  Istället kan du beställa träningsmatlådor för hemleverans och få tillgång till hälsosamma, goda och näringsriktiga maträtter som gynnar både träningen och ditt mående.

Hitta matlådor för träning för dig

Oavsett vad just du är ute efter när det kommer till matlådor för träning kan vi garantera dig att du kan hitta ett alternativ som passar dina behov och önskemål. Du kan ofta välja mellan olika alternativ baserat på olika dieter, så som veganska eller vegetariska matlådor för träning, samt baserat på önskad storlek på portionerna, innehåll, allergier, och så vidare.

Vi hoppas att du hos oss kan hitta bästa träningsmatlådor för dig. Kom ihåg att det viktigaste är att du ger din kropp det den behöver utefter på vad som känns bra för dig och din typ av träning. Alla är vi olika, och är därmed i behov av olika saker. Träningsmatlådor kan både underlätta vardagen, förenkla tillvaron och bidra till ökat välmående för dig som lever aktivt.

FAQ

Ja, det finns det. De företag som erbjuder matlådor för träning finns framförallt tillgängliga i storstäderna. Vill du köpa träningsmatlådor i Stockholm kan du välja mellan ett flertal olika alternativ såväl när det kommer till företag som när det kommer till innehåll och pris.

Du kan söka dig fram på nätet för att hitta passande recept om du vill göra egna träningsmatlådor. Det kan i vissa fall även följa med tips på recept och matlagning om du väljer att beställa hem färdiga matlådor för träning, just för att du ska få inspiration och idéer.

Det vanligaste är att de matlådor som levereras hem till dig levereras färdiglagade eller färska. Det finns dock även matlådor som levereras kalla, och i vissa fall även frysta. Det brukar dock sällan vara ett problem att själv frysa ner matlådorna så att de håller längre.

Många av de företag som erbjuder matlådor för träning erbjuder sina produkter online. Detta för att du oavsett var du bor och var du befinner dig ska kunna se över utbudet och köpa matlådor för träning enligt det som passar dig. Onlinebeställningarna görs ofta snabbt och smidigt.

Hos oss kan du hitta tips vad gäller matlådor i stort. Oavsett om du är på jakt efter en specifik typ av matlåda, om du vill jämföra matlådor eller om du bara vill hitta inspiration och få lite nya idéer hoppas vi att vi kan ge dig det du vill ha!